Architektura 21szego wieku : W toku: Siedziba PGGM / Mateo Arquitectura

Adri.
Goula Architekci: Josep Lluís Mateo / Mateo Arquitectura Lokalizacja: Zeist, Utrecht, Holandia Kierownicy projektu: Markus Lauber, Till von Mackensen Obszar projektu: 25 000 m2 biura, 25 000 m2 parkingu Rok projektu: 2010 Zdjęcia: Adri.
Goula Usytuowany w pobliżu miasta Zeist, w pobliżu Utrechtu, przetarg przedstawił potrzebę zwiększenia biur w obecnym budynku o 25 000 m2, a jednocześnie odzyskania parku dzięki budowie parkingu podziemnego o powierzchni 25 000 m2 .
plan piętra Projekt uwzględnia związek z otoczeniem i otaczającymi go budynkami sąsiedzkimi w celu zachowania zwartości, która odzyskuje logikę zwiększania wielkości budynku inicialnego.
Prace związane z rozbudową siedziby głównej PGGM i budowa nowego budynku są na zaawansowanym etapie.
Specyfikacja Josepa Lluísa Mateo Podwajając obecną powierzchnię, projekt rozszerzy siedzibę funduszu emerytalnego PGGM w Zeist, w pobliżu Utrechtu.
Nasze propozycje przedstawiają trzy rodzaje interwencji:.
Adri.
Goula Wyczyść cały lądowy adiutant do obecnego budynku i wybuduj duży podziemny parking i wyburzyć różne pawilony usługowe.
To ustąpiłoby możliwości pojawienia się dużego prywatnego parku bez jezdni, który byłby nowym kontekstem dla budynku.
Część rozbudowy zostanie zbudowana wewnątrz dużego patio, wynikającego z obecnego budynku, co znacznie poprawi komunikację wewnętrzną i ożywi centrum, które obecnie jest zbyt puste.
Budynek byłby wykonany ze szkła refleksyjnego i pływającej stali nierdzewnej.
W kierunku zewnętrznym i zgodnie z obecnym kształtem otwartego budynku, nowe obszary robocze wykorzystywałyby krajobraz utworzony jako pobliskie źródło zewnętrzne.
Są to powtarzające się szklane budynki oraz zewnętrzne drewno ochronne, okładziny ze stali corten lub płótna, które wytworzyłyby tekstylną osnowę w okładzinie, która stanowi uzupełnienie szkła odbijającego abstrakcję.
Wewnętrzne przestrzenie uzupełniają zwykłe przestrzenie przestrzeni roboczej o nową komunikację i nieformalne obszary pracy, z.
La Rambla.
układ podłużny.
.
Adri.
Goula Audytorie, restauracje.
są specjalne funkcje, które sprawiają, że jednostka jest o wiele bardziej skomplikowana niż typowa elastyczność biurowa i obszary swobodnej pracy.
Wyjaśnia to bycie siedzibą wielkiej międzynarodowej firmy.
obszar wewnętrzny będzie zatem bardzo zróżnicowany i różny.
[patrz też: domy drewniane, Deska Podłogowa, deski na taras ]

Tags: , ,

Leave a Reply

Powiązane tematy z artykułem: Deska Podłogowa deski na taras domy drewniane